Workshop – Ontwerpen digitale catalogus

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw filatelistische verzameling te registreren of te catalogiseren. Zo kunt u gebruik maken van sites die daarin gespecialiseerd zijn, zoals LastDodo (voorheen Catawiki). Of met apps voor de smartphone. U heeft dan uw verzameling altijd (digitaal) op zak en via internet beschikbaar.

Wanneer u uitsluitend een database wenst, kan u bijvoorbeeld van het programma Excel gebruik maken. In de database kunnen uw zegels met ondersteuning vanuit de online Michel-catalogus worden geregistreerd, met naar keuze aanvullende informatie zoals nummer, jaar van uitgifte en dergelijke. Ook uw mancolijst kan daarin worden opgenomen.

Er zijn ook mogelijkheden om een eigen catalogus te bouwen. Dat is vooral aantrekkelijk voor mensen die al thematische verzameling hebben of daarmee willen starten.

In de workshop ‘Ontwerpen catalogus’ besteedt daar uitgebreid aandacht aan. Voor- en nadelen passeren de revue. U gaat oefenen met de verschillende mogelijkheden.
Het bezit van een laptop en enige ervaring met het gebruik daarvan is gewenst.

Interesse? Geef uw belangstelling voor deze workshop door aan de secretaris (secretaris@philahanze.nl) en een kopie naar monotype.01@hotmail.com.

U krijgt bericht van ontvangst en (op termijn) alle informatie over wanneer en waar de workshop in de regio Veluwezoom / Achterhoek / Arnhem e.o. wordt gegeven en wat de eventuele kosten zijn.
Ook voor nadere informatie kunt u bij de secretaris terecht.

 

Weergaven: 11