Activiteiten – Workshops – Digitaal ontwerpen albumbladen

De postzegelhandel biedt vele voorbedrukte albums aan, meestal tegen flinke prijzen. De albums zijn merendeels gericht een land: daar kunnen de zegels, blokjes en velletjes die jaarlijks zijn uitgegeven netjes worden opgenomen. Gemakkelijk en overzichtelijk, maar ook een beetje statisch en weinig fantasievol.

Er bestaan ook bepaalde sites om voorbedrukte albumbladen te downloaden en te printen.

Dat gebeurt vaak in het programma Adobe Accrobat Reader. Het aanbrengen van wijzigingen is niet gemakkelijk en bovendien kunnen de kosten omvangrijk worden, of je moet eerst lid worden om de bladen te mogen downloaden.

In deze workshop leert u een album zelf ontwerpen. Professioneel opgezet, naar eigen inzicht, aantrekkelijk en uniek. Uiteraard kunt u de albumbladen printen en in een map doen of op andere wijze opbergen. Het is handig dat u over enige ervaring met het gebruik van een computer beschikt.

Heeft u belangstelling om de workshop te volgen? Stuur dan een berichtje naar secretaris@philahanze.nl met een cc-tje naar monotype.01@hotmail.com.

Zodra er voldoende belangstelling is zal de workshop in de regio Veluwezoom / Achterhoek / Arnhem worden gegeven. U ontvangt daarover bericht, alsmede informatie over de datum en eventuele kosten.

Ook voor nadere informatie kunt u de secretaris mailen.

Docent: Inno van Dijk

Weergaven: 18