Vraag en Aanbod

Er bestaan diverse manieren om filatelistisch materiaal van eigenaar te laten wisselen. Ruilen van postzegels is zo’n manier, maar dan moeten de betreffende personen elkaar wel treffen op bijv. ledenbijeenkomsten of op basis van een afspraak.

Vandaag de dag speelt internet een belangrijke rol op het terrein van vraag en aanbod. Denk aan Marktplaats en eBay, twee grote advertentie- resp. veilingsites, maar uiteraard ook aan filatelistische handelssites en veilinghuizen. Ook Phila Hanze biedt op haar site ruimte om postzegels e.d. via Vraag en Aanbod te verhandelen, alsmede om te melden naar welke zegels e.d. iemand op zoek is.

Ook oproepen om in contact te komen met filatelisten die thematisch verzamelen en wellicht onderling willen ruilen kunnen worden geplaatst. Voor dat laatste kan ook het Platform worden gebruikt. Daarnaast is het Platform geschikt om de meest uiteenlopende vragen te stellen, uiteraard op filatelistisch gebied. Bezoekers van de site kunnen daarop per mail reageren.

Het Platform wordt zo als het ware een digitale ontmoetingsplaats voor ‘gelijkgestemden’: liefhebbers en beoefenaars van de klassieke (landenverzamelaars) en thematische filatelie en alles wat daarmee verband houdt.

Weergaven: 54